Uitstekende 4-0 winst van VC Olympia DS1 tegen Nuvoc ds1

27/11/2021 - Dames 1

Op papier een spannende wedstrijd. De Panningse meiden als lijstaanvoerder en Nuvoc 6 punten daaronder. In de voorbereiding speelden ze al eens een oefenpotje, dat nipt met 2-1 gewonnen werd door Olympia. Echter beschikt Nuvoc over lange, ervaren meiden die een behoorlijk snel aanvalsspel kunnen spelen.

Voor Olympia het geluk dat zowel Jaydee en Inge er afgelopen zaterdag weer bij waren en Meike uit dames 2 sloot ook aan. COVID had flink toegeslagen, wat betekende dat er buiten deze wedstrijd de hal leeg was. Zo klonk om 19u het eerste fluitsignaal in een sfeerloze hal. In het begin ging het gelijk op; lange rallys werden om beurten beslist door beide partijen. Halverwege de set was een lange servicereeks van Teddy beslissend voor de thuisploeg. Er werd een groot gat geslagen en Nuvoc kwam zo niet meer tot hun eigen spel. Olympia trok redelijk eenvoudig de set met 25-16 naar zich toe. In set 2 hield de thuisploeg het vuur en de energie vast. Jaydee scoorde veelvuldig met loeihard geslagen ballen en Tessa wist de ballen weer precies op de juiste plek te leggen in het veld van de tegenpartij. Op geen enkel moment leek Nuvoc onder het servicegeweld en de druk aan het net uit te komen. Ook in het achterveld had met name libero Lian het prima voor elkaar. Zo haalden Olympia met dezelfde score als in set 1 de set binnen en werd het 2-0 in sets voor Olympia. Ook set 3 begon sterk. Inge was ondertussen in het veld gewisseld en maakte het Nuvoc lastig haar te passeren met haar hoge blokkering. De Panningse formatie liep weer vroeg uit, maar op 23-17 wordt het nog even spannend en laat het Nuvoc nog naderen tot 2 punten verschil. Maar gelukkig houdt Olympia het hoofd koel en kan Mila, die duidelijk in de wedstrijd groeide, het afmaken. In set 4 gaat Olympia met een gewijzigde opstelling van start en door een lange servicereeks van Josien staat er al snel een 8-1 voorsprong op het scorebord. Door een aantal persoonlijke fouten kwam Nuvoc al snel weer langs zij. De energie die Olympia vrijwel de gehele wedstrijd had, leek wat weg gezakt. Op een stand van 14-17 draait Olympia de score om en zo wordt er stuivertje gewisseld tot het einde van de set maar is het Olympia die het laatst te verdelen punt pakt en noteert zo een hele nette 4-0 winst.

Door de aangekondigde maatregelen zal dit waarschijnlijk de laatst gespeelde wedstrijd van de eerste helft en staat het Panningse team op een mooie 1e plek.