Moeizame winst voor Vc Olympia dames 1 in derby tegen Kessel

02/12/2022 - Dames 1

Zaterdag 19 februari stonden de meiden uit Panningen in het Piushof tegenover de meiden van Kessel. Teddy moest helaas nog toekijken langs de lijn, maar gelukkig sloten Pippa en Anouk weer aan. Kessel was het nieuwe jaar goed begonnen door 2 keer overtuigend te winnen. VC Olympia maakte daar afgelopen zaterdag een einde aan, maar had hier zichtbaar moeite mee. Olympia startte slap aan de wedstrijd. Vooral passend hadden de meiden moeite. Kessel had duidelijk de opdracht gekregen om met veel lef achter de servicelijn te gaan staan. Tot halverwege de set ging het gelijk op. Olympia kon later uitlopen tot 20-15, maar laat Kessel weer net zo gemakkelijk terug komen door 5 goede services. Gelukkig houdt Panningen het hoofd koel en met minimaal verschil trekken ze de eerste set over de streep.
Set 2 start met een 0-3 achterstand, wat tekenend was voor de gehele set. Op alle fronten maakte Olympia teveel persoonlijke fouten om lekker in de wedstrijd te komen. Pas op 24-23 weet de Panningse formatie voor het eerst op voorsprong te komen en dat is net op tijd om de set toch naar zich toe te trekken met wederom maar 2 punten verschil. Set 3 begint het passend iets beter te lopen bij Panningen, maar Kessel blijft druk uitoefenen op de passlinie, waardoor het voor de aanvallers moeilijk score blijft. Ook in set 3 pakt Panningen pas na de 20-puntengrens voor het eerst een voorsprong. Lian, die verdedigend het achterveld schoon hield en keer op keer de 2e bal van de spelverdeelster doorzag, was belangrijk aan het einde van de set. Het geloof kwam terug en Mila serveerde de set op 23-23 koelbloedig uit. Met de winst in de derde set werd wedstrijdwinst veilig gesteld. In set 4 liep het begin van de set goed en kon Olympia voor het eerst in het begin op voorsprong komen. De jonge meiden van Panningen lieten zien zich prima te kunnen weren. Doordat Ivon en Inge langs de kant begonnen en Pippa en Anouk hen met verve verving, was de gemiddelde leeftijd binnen de lijnen net 20 jaar. Halverwege de set stokte het goedlopende spel en kwam Kessel terug door 6 punten op rij te scoren. Panningen vocht voor wat ze waard waren, maar Kessel pakte het (welverdiende) laatst te verdelen wedstrijd punt. Voor Olympia alweer winst nummer 11 op rij! Voorlopig was dit de laatste wedstrijd en gaat Panningen hopelijk na de carnaval gewoon weer door met winnen. Op vrijdag 11 maart staat de volgende derby namelijk op het programma en speelt Olympia uit tegen Peelpush dames 3. Komt dat zien! Om 20:00u klinkt het eerste fluitsignaal in de Körref.