Hardwerkend VC Olympia wint eerste thuiswedstrijd met 3-1!

10/01/2022 - Dames 1

Zaterdag 1 oktober nam VC Olympia het op tegen promovendus Polaris uit Helmond. Oud teamgenootje Evi de Kleijne sponsorden met haar eigen bedrijf Beavies de allereerste wedstrijdbal! Nogmaals dank daarvoor!
Tijdens het inslaan werd duidelijk dat Polaris niet voor niets kampioen geworden is vorig seizoen en lieten de jonge meiden direct zien over genoeg power te beschikken. In de eerste set kwam Olympia al snel op een 0-2 achterstand doordat Polaris vrijuit en verassend speelde. De lange rally’s werden om beurten gewonnen en al snel bleek dat het een spannende pot ging worden tussen twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Polaris was blokkerend sterk en dat zorgde ervoor dat Olympia veel kansen nodig had de bal op de grond te krijgen. Daar tegenover stond dat de thuisploeg veel van de vloer haalden. Pas op 22-19 was er voor het eerst in de set een duidelijke voorsprong. Echter voelde deze voorsprong nooit comfortabel, want Olympia had geen tijd om achterover te leunen. Toch kwam setwinst nooit in gevaar. Met 25-22 werd de eerste set binnen gehaald.
Wederom maakte Polaris in de tweede set de eerste twee punten. Nog steeds werd er aan beide kanten veel van de vloer gehaald en mooie ballen geslagen. Mila liet ook zien van achter de 3-meterlijn de bal er hard in te kunnen slaan. Helaas maken de dames uit Panningen iets meer eigen fouten en de Helmondse blokkade blijft een plaag voor de aanvallers van de thuisploeg. Polaris loopt uit tot 17-20, maar door 3 punten op rij komt Olympia langzaam dichterbij. De inhaalslag is echter net te laat en Polaris trekt (verdiend) de tweede set naar zich toe met minimaal verschil. In de derde set start Olympia direct sterk achter de servicelijn. Sanne helpt Olympia aan een 9-4 voorsprong en geeft deze voorsprong nooit meer uit handen. Nog tot 13-11 kan Polaris dichtbij blijven, maar door de druk die Olympia blijft uitoefenen op de jonge meiden lijkt hun verzet gebroken. Waar Olympia met twee serviceseries van Josien en Tessa nog 14 punten maakt, lukt het Polaris nog maar twee keer de bal bij Olympia op de vloer te krijgen. Ivon brengt met name Teddy steeds beter in stelling, waardoor Teddy veelvuldig door het midden kan scoren. Met een ruim verschil wint Olympia de 3e set met 25-13. In de vierde set neemt Polaris weer brutaal de leiding. De bezoekers uit Helmond maken minder fouten en ook serverend voeren zij de druk op. De meiden uit Panningen kijken lang tegen een kleine achterstand aan. Polaris bereikt dan ook als eerste de 20-punten grens, maar Olympia komt langzij en komt met 21-20 voor het eerst op voorsprong in de set. Door solide spel en een aantal persoonlijke fouten van de bezoekers, kan wederom Tessa de set gemakkelijk uit serveren. Na een ace wordt het laatste wedstrijdpunt afgesloten en stapt Olympia tevreden als winnaar van het veld.
Volgende week speelt VC Olympia tegen VC Velden ds1. Om 16.30u klinkt het eerste fluitsignaal in de Vilgaard. Publiek is van harte welkom! Hopelijk tot dan!