Vierde winst op rij voor VC Olympia dames 1.

15/10/2022 - Dames 1

Zaterdag 15 oktober namen de meiden uit Panningen het op tegen Jokers ds1 uit Maastricht. De wedstrijd werd gekenmerkt door frustratie over en weer en niet het mooiste potje volleybal. Olympia gefrustreerd door het eigen getoonde spel en Jokers raakte regelmatig gefrustreerd door beslissingen van de scheidsrechters.

In de eerste set start Olympia op service van Sterre nog met een 4-1 voorsprong. Maar al snel blijkt dat de meiden uit Maastricht de set niet gemakkelijk af zullen staan. In een rap tempo is de stand omgedraaid en neemt Jokers het initiatief volledig over. Aan de kant van Olympia is het matjes en lijkt niets meer te lukken. Iedereen is afwachtend en kijkt eerst de ander aan, om vervolgens zelf te laat bij de bal te zijn. Er wordt weinig gecommuniceerd in de passlinie en ook in de blokdekking worden de ballen niet van de grond gehaald. Jokers kan zo gemakkelijk uitlopen tot 21-14. Op service van wederom Tessa loopt Olympia in tot 20-21. Ondertussen is de coach van de tegenstander rood aangelopen van frustratie, wat het spel van de bezoekende ploeg niet ten goede lijkt te komen. Daphne serveert de set rustig uit en met 25-22 komt Olympia met de schrik vrij.

Wetende dat het spel anders moet start Olympia met hetzelfde 6-tal aan de tweede set. Tot 9-9 gaat het nog gelijk op. Vanaf die stand loopt steeds een van beide ploegen uit en wordt het stuivertje wisselen op het scorebord. Boven de 20-puntengrens is Jokers effectiever en trekt de stand met 21-25 weer gelijk.

In set 3 begint het iets beter te lopen bij de ploeg uit Panningen. Echter is het niveau nog steeds ondermaats. Voornamelijk door de toenemende servicedruk aan Panningse zijde lukt het afstand te nemen van de bezoekers. Door verschillende service series blijft de voorsprong continu 3/4 punten. Setwinst komt niet in gevaar en Olympia wint met 25-18 de derde set. Vastberaden om de laatste set te laten zien wat de meiden van Olympia in huis hebben starten ze de set. Met een hele vlugge 5-0 voorsprong begint het in ieder geval goed. Jokers kan eigenlijk de hele set Olympia niet bijhouden. Met een comfortabele 15-5 voorsprong speelt Olympia gemakkelijk de set uit. Een hele moeizame 3-1 winst kan er bij geschreven worden en dat resultaat is goed tegen een team dat voorafgaand maar 3 punten onder Olympia stond. Alleen het vertoonde spel was teleurstellend, niemand kon echt haar niveau halen. De Panningse ploeg gaat hard aan de bak om alle leerpunten mee te nemen in de nieuwe trainingsweek. Ze hebben 2 weken de tijd om zich klaar te stomen voor de nationale beker, waar ze een pittige loting treffen: Dordrecht (1e divisie) en Capelle (topdivisie). Wel heeft Olympia het thuisvoordeel dus alle support is welkom 29 oktober! Hopelijk tot dan!