VC Olympia wint de topper tegen de nummer 2 uit Veldhoven met maximale cijfers.

05/11/2022 - Dames 1

Voorafgaand aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag starten de Panningse meiden als lijstaanvoerder en Nuvoc 2 punten daaronder. Op papier een spannende strijd. Echter werd in in het Piushof alleen en set 3 even spannend.

Om 18u klonk het eerste fluitsignaal en Olympia slaat al vroeg in de set een gaatje van 4 punten. Maar al snel laat de Panningse ploeg Nuvoc ook weer gemakkelijk langszij komen. Met name in de pass had Olympia het soms lastig, maar op alle andere fronten was Olympia de betere partij. Op een stand van 14-14 serveerde Tessa tot 20-14 en vervolgens kwam setwinst niet meer in gevaar. Met 25-19 maakte Olympia het 1-0 in sets. In set 2 begon ook de pass, onder leiding van libero Lian, steeds beter te lopen en konden de Panningse aanvallers naar hartelust scoren. Ivon, die uitstekend het spel verdeelde haalde ook verdedigend veel van de vloer. Met een 25-17 stond er al na 45 minuten spelen een 2-0 voorsprong voor Olympia op het scorebord. In de derde set vloog Olympia uit de startblokken. Nadat de opstellingsfout van Björn weer recht was gezet, kon Mila vanaf de servicelijn de thuisploeg naar een 5-0 voorsprong serveren. Ongeveer 10 gespeelde punten later, stokte de goedlopende machine van Olympia. Nuvoc kreeg steeds meer ruimte van een slap spelend Olympia. Nuvoc kon te gemakkelijk uitlopen tot een 20-17 en 24-21 voorsprong. Gelukkig is al vaker gebleken dat Olympia over een uitstekende service beschikt en zo serveerde Teddy eerst 2 setpoints weg, om vervolgens met 2 goede services de set te beslissen met een minimaal verschil. 3-0 voor!

In de vierde set leek halverwege het verzet van de dames van Nuvoc gebroken. Wederom Mila, die over een lastige sprongfloat beschikt, scoorde punt na punt vanaf de serviceslijn en stopt pas bij een 21-10 voorsprong. Olympia kwam steeds meer in de flow en alles leek te lukken en de lach verdwijnt niet meer van het gezicht van de meiden uit Panningen. Zelfs een kopbal van Teddy scoort, die na een blokactie de bal kwijt is en rondkijkend de bal achterstevoren op het hoofd krijgt.

Met 25-15 noteert Olympia een ruime 4-0 winst en loopt daardoor uit op de concurrentie. Hoewel eerste eindigen niet het uitgesproken doel is van de ploeg, lijkt Olympia in de ‘winning-mood’ en hebben de meiden er ontzettend veel plezier in, wat voor nu het voornaamste is! Aanstaande zaterdag staat de derby tegen Kessel ds1 weer op het programma en hopen ze hun 7e overwinning binnen te slepen. Om 17u klinkt het eerste fluitsignaal in Kessel. Alle support is welkom! Hopelijk tot dan!