VC Olympia maatje te groot voor hekkensluiter HHC Horn.

19/11/2022 - Dames 1

De koploper tegen de nummer laatst. Afgelopen zaterdag waren de dames van Olympia het aan de stand verplicht om te winnen in het thuisduel tegen Horn. En dat lukte binnen een klein anderhalf uur.
In de eerste set kon Olympia nog niet direct vanaf punt 1 de tegenstander van zich af schudden. Olympia liet prima spel zien, maar er zat weinig energie in de ploeg. Beide ploegen produceerden in het begin veel servicefouten. De ploeg uit Panningen maakte dit goed, om daar tegenover ook een aantal ace’s en mooi gescoorde aanvallen te noteren. Maar Horn had het lastig de bal op de vloer van de thuisploeg te krijgen. Halverwege de set slaat Olympia een groot gat en de aanvallers kunnen gemakkelijk het gat in de verdediging van de bezoekers vinden. Zo wint Olympia met overtuigende cijfers de eerste set met 25-13.
De meiden uit Panningen spraken in de kantwissel af om iets meer te gaan genieten van het spel en de wedstrijd. In de tweede set werd minder gestart en Horn kreeg zelfs een kleine voorsprong op 4-6. Maar door een goede serviceserie en degelijk spel kwam Olympia gemakkelijk terug van deze achterstand. Lian, die een uitstekende wedstrijd speelde, zette de passlinie neer waardoor het gemakkelijk scoren werd. Af en toe lukte het Horn om te scoren via de blokkade van Olympia, maar maakte nooit aanspraak op setwinst. Met 25-18 won Olympia ook de tweede set. In set 3 hielp Mila vanaf de servicelijn, Olympia binnen no-time aan een 5-0 voorsprong. Die voorsprong bleef de gehele set in stand en werd halverwege de set nog eens verdubbeld. Daphne zocht veelvuldig het niet sluitende blok van Horn en scoorde keer op keer. Horn maakte sporadisch nog een puntje, maar kon simpelweg het goed spelend Olympia niet bijbenen. In set 4 hield Olympia de energie en het goede spel vast. Waar de Panningse ploeg vaak moeite heeft om hun eigen spel te spelen tegen een laag geklasseerde tegenstander, lukte het zaterdag om 4 sets lang bepalend te zijn. Er werd ook in set 4 een ruim gat geslagen. Horn kwam nog heel even terug tot 11-9, maar waar Olympia vervolgens nog 14 punten maakt, lukt Horn dit nog maar 6 keer waardoor Olympia weer 5 punten kan bijschrijven.
Een compliment voor het collectief en een prima gespeelde wedstrijd, waarin iedere speelster genoeg speelminuten kreeg en zo bijdroeg aan de winst. Volgende week speelt Olympia tegen Vocala in Beugen. In de voorbereiding werd er al eens gewonnen van deze ploeg, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.. Om 17u klinkt het eerste fluitsignaal. Hopelijk tot dan!