Tiende winst voor VC Olympia dames 1 in Tilburg.

03/12/2022 - Dames 1

Zaterdag middag mocht het eerste damesteam van Olympia al vroeg vertrekken naar Tilburg. Een team wat vorig jaar in de top meedraaide, maar door COVID-perikelen kwam het nooit tot een ontmoeting tussen beide teams. In een benauwde sporthal klonk iets later dan gepland het eerste fluitsignaal. De Panningse ploeg moest in het begin wennen aan de ruimte, maar op service van Sterre pakt Olympia direct een kleine voorsprong. Er werd hard gewerkt en gevarieerd in de aanval. Olympia werd geholpen door de vele servicefouten van de thuisploeg, waardoor zij op geen enkel moment op voorsprong konden komen in de eerste set. Olympia speelt niet haar beste spel, maar kan Tilburg gemakkelijk achter zich laten. Met 20-25 wint Olympia de eerste set. In de tweede set, zakt even de energie weg waarvan Tilburg duidelijk profiteert. Tilburg loopt vroeg uit en ontregeld de verdediging van Olympia met verschillende korte ballen. De meiden van Olympia blijven hard werken, maar belonen zich te weinig met punten om aan te haken. Aan het einde komen ze nog knap terug tot 23-24, maar een foutservice beslist de set en zo trekt Tilburg de stand gelijk naar 1-1. Ondertussen wordt duidelijk dat Nederland met 1-0 voor staat in Qatar en besluit Olympia ook voor winst te gaan. In de derde set is het Mila die de Tilburgse verdediging het moeilijk maakt door slim geplaatste ballen. De pass ligt prima en Ivon kan gemakkelijk alle aanvallers bedienen. Sanne die goed ingevallen is, scoort een aantal keer snoeihard langs de lijn en Lian doorziet ondertussen alle korte ballen. Op service van Teddy, met een aantal gelukjes, loopt Olympia uit tot 13-22. Gemakkelijk speelt Olympia de set uit en weet Tilburg maar 14 keer de bal bij de meiden uit Panningen op de vloer te krijgen. Ook in de vierde set heeft Olympia het initiatief. Passend heeft de ploeg het op orde en kan het daardoor Tilburg vaak moeilijk maken. Ook in de laatste set heeft Olympia de gehele set de voorsprong en door continu met druk te spelen maakt Tilburg meer fouten. Af en toe doen ze nog iets terug door een goede blokkering, maar Olympia houdt het hoofd koel en speelt de set solide uit. Met 17-25 wint Olympia de wedstrijd met 1-3.
Volgende week andere tijd, andere hal, zelfde team! Dan komt Tilburg alweer op bezoek in het Piushof. Om 18.00u start de wedstrijd, alle support is welkom! Hopelijk tot dan!!