VC Olympia wint voor tweede week op rij van Volley Tilburg

10/12/2022 - Dames 1

Op zaterdag 10 december speelde Olympia weer een thuiswedstrijd. Vorige week speelde ze tegen dezelfde tegenstander en wist de Panningse ploeg te winnen met 1-3. Roos kwam vandaag dames 1 versterken en dat deed ze uitstekend!
In de eerste set werd slap gestart. Passend had de thuisploeg het prima op orde, maar met name aanvallend kon Olympia niet hun eigen spel spelen. Tilburg had een sterke blokkering en scoorde daar de nodige punten mee en daarbij opgeteld het aantal eigen fouten leek het op een stand van 8-14 dat Tilburg af stevende op setwinst. Echter herpakte Olympia op tijd en weet als eerste het 25e punt te scoren. De eindsprint gaf genoeg zelfvertrouwen voor de rest van de wedstrijd. De dames uit Panningen starten in de tweede set met dezelfde energie als waar ze mee geëindigd zijn. Er wordt met meer druk geserveerd en Tilburg heeft moeite met zelf scoren. Aanvallend werd er goed afgewisseld. Waar vorige week Olympia moeite had met de korte aanvalsballen, was het deze week Tilburg die de slim geplaatste ballen niet van de vloer haalde. Ook de tweede set gaat daardoor naar het thuisspelend Olympia. In de derde set maakt Roos haar debuut en speelt een prima set. Olympia loopt al vroeg in de set uit en slaat een gat van 8 punten. Geen enkel moment komt Tilburg toe aan hun eigen spel en de coach wisselt erop los. Maar ook de wissels kunnen geen verschil maken. Met een 3-0 voorsprong is Olympia verzekerd van wedstrijdwinst, maar een 4-0 thuiswinst wordt het doel. In het begin van de set loopt Olympia een beetje achter de feiten aan en kan het Tilburg niet bijhouden. Halverwege komt Olympia toch weer bij en gaat langszij. Mede door prima verdedigend werk en de variatie in de aanval. Met minimaal verschil wint Olympia de set en kan er daardoor 5 punten bijschrijven! Dat betekent dat Olympia al voor de laatste gespeelde wedstrijd van de eerste helft zich al Herbstmeister mag noemen en staat maar liefst 14 punten los van de nummer 2! Volgende week spelen de dames weer een thuiswedstrijd. Dit keer nemen ze het op tegen Somas Activia ds3. Om 19u klinkt het eerste fluitsignaal. Hopelijk tot dan!