Eerste winst in 2023 voor VC Olympia in Helmond.

14/01/2023 - Dames 1

Het eerste damesteam van VC Olympia mocht zaterdag 14 januari weer aan de bak. In diezelfde week werd op een trainingsavond Stravoc ds1, uitkomend in de 2e divisie, al verslagen met 4-1. Met die winst op zak begonnen de dames uit Panningen vol vertrouwen tegen de jonge, maar getalenteerde, ploeg uit Helmond.

Er werd fel gestart aan beide kanten, wat zorgde voor lange rally’s. In het begin kon Polaris nog bijblijven en nam zelfs brutaal een voorsprong. Op serves van Sanne kon Olympia de leiding overnemen en nam 5 punten afstand. En Ivon verdubbelde vervolgens met haar service het gat nog eens. Gemakkelijk kon Olympia uitlopen tot 15-25. In set 2 lukt het Polaris langer in het spoor van Olympia te blijven. Polaris start sterk, met name blokkerend was de thuisploeg op dat moment beter en kwam op 7-3 voorsprong. De ploeg uit Panningen haalde veel van de vloer en wist steeds vaker gebruik te maken van de hoge blokkering. Wederom worden er lange rally’s gespeeld en laat ook Polaris zien aanvallend veel power in huis te hebben. Pas op 17-19 kan Olympia een cruciaal gaatje van 2 punten slaan en met een goede serviceserie van Teddy komt Olympia op setpoint. Olympia maakt net wat minder eigen fouten en trekt vervolgens met 22-25 ook de tweede set naar zich toe. Met een 0-2 voorsprong op zak start Olympia aan de derde set. Voor de derde keer op rij is het initiatief in het begin van de set voor Polaris. Olympia speelt wisselt. Onmogelijke ballen worden van de vloer gehaald, maar daar tegenover stond dat simpele ballen te slordig werden gespeeld. Tot 19-19 lukt het Olympia niet om Polaris van zich af te schudden. Op 19-21 lijkt setwinst dichtbij, echter komt Polaris weer langszij en een lange rally eindigt met een killblock weer hard op de vloer bij Olympia. Met minimaal verschil haalt Polaris de derde set binnen en brengt zo de spanning weer terug in de wedstrijd. Olympia is niet van plan hun eerste verliespartij te incasseren in Helmond en stapt vastberaden het veld op. In set 4 was Olympia duidelijk de betere partij en profiteerden van de vele persoonlijke fouten van Polaris. Vivian, Teddy en Ivon brachten de jonge meiden van Polaris geregeld in verwarring aan het net. Wat meestal resulteerde in een snoeihard geslagen bal voor de voeten van Polaris. Passend stond Polaris continu onder druk waardoor zij niet meer echt aan volleybal toe kwam. Met 10-25 won Olympia met 1-3 ook de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd gepland en mag Olympia het opnemen tegen VC Velden. Om 18u klinkt het eerste fluitsignaal. Hopelijk tot dan!