Moeizame 4-0 winst voor VC Olympia in thuisduel tegen VC Velden.

21/01/2023 - Dames 1

Afgelopen zaterdag 21 januari stond VC Olympia voor de 3e keer tegenover VC Velden. In het voorbereidingsprogramma en de uitwedstrijd werden beide met maximale cijfers gewonnen. Op papier 2 teams die ver uit elkaar staan op de ranglijst en zou Olympia de logische winnaar zijn, echter was daar in het veld niet altijd sprake van.

Al vroeg in de eerste set nam Olympia afstand van VC Velden, maar deed dit niet perse met uitstekend volleybalspel. Met name serverend waren de krachtsverhoudingen duidelijk en kon Olympia geregeld druk uitoefenen op de pass-linie van Velden. Ook werden er aan het net hard geslagen ballen afgewisseld door slim gespeelde tikballetjes. Olympia loopt uit tot een 21-11 voorsprong, maar laat dan de touwtjes even vieren. De Panningse ploeg staat toe dat de bezoekers 5 keer achter elkaar het gat in de Panningse verdediging vinden. Maar de voorsprong is groot genoeg om de set nog met ruime cijfers binnen te halen, met 25-18 wint Olympia de eerste set. In de tweede set lukt het Olympia niet haar eigen niveau te halen. Met name in de aanval hebben de Panningse dames het moeilijk om langs het middenblok te komen. Op 19-13 voorsprong heeft Olympia hard geploeterd om uit te lopen, maar vergeeft deze voorsprong in één service beurt van Velden. Gelukkig is Olympia op tijd bij de les en haalt de set met 25-22 binnen. In de kantwissel is iedereen het er mee eens dat er beter spel gespeeld moet worden om winst zeker te stellen. Vanaf het eerste punt neemt Olympia een voorsprong. Alleen op 20-19, wordt het weer even spannend, nadat wederom de midspeelster van Velden een servicereeks van 5 punten maakt. Maar Olympia houdt het hoofd koel en Ivon serveert de ploeg naar setwinst. Dat betekent dat Olympia ongeslagen blijft dit seizoen. In de vierde set staat het binnen no-time een achterstand van 2-7 op het scorebord. Het vuur lijkt langzaam gedoofd te zijn en speelsters laten zich gemakkelijk overrulen door Velden. Op service van Mila nadert Olympia op 2 punten, maar kan pas op 18-17 de leiding overnemen. Met een goede serviceserie van dames 2 speelster Roos slaat Olympia een klein gaatje. Met direct een foutservice van Velden kan Olympia de set uitspelen en wint alsnog met 25-19.

Hierdoor kan Olympia weer vijf punten bijschrijven, maar zal volgende ander spel moeten laten zien. Komende week wordt er weer hard getraind en zullen de dames zich klaar stomen voor de uitwedstrijd in Maastricht 28 januari. Om 19u klinkt daar het eerste fluitsignaal.