Met een 4-0 uitzege in Veldhoven hersteld Olympia DS1 direct na eerste verliespartij.

11/02/2023 - Dames 1

Met de allereerste verloren wedstrijd nog vers in het geheugen vertrok de Panningse ploeg vol strijdlust naar Veldhoven, om het op te nemen tegen het hoog geklasseerde Nuvoc. Lang stil gestaan bij het verlies was er niet, want iedereen wist dat er ondermaatst gepresteerd was de week ervoor en de motivatie was er dus vanzelf om het beter te doen. Thuis werd Nuvoc redelijk eenvoudig naar huis gestuurd met 0 punten, maar feit blijft dat Nuvoc goed meedraait in de competitie en vooraf 3e op de ranglijst stond.
In de eerste set ging het lang gelijk op. Lange rally’s werden om beurten gewonnen. Olympia kon niet echt weglopen van de thuisploeg. Steeds wanneer het een voorsprong kreeg van 2 punten, kwam Nuvoc met hard werken weer bij. Passend bleven er veel ballen hangen, waardoor er weinig power in de aanval zat. Pas om 17-20 slaat Olympia definitief een gaatje. Dat gaatje blijkt ruim genoeg om de set uit te spelen en met 20-25 pakt Olympia de eerste set.
In de tweede set kan Olympia sneller afstand nemen. Tessa bezorgd met 4 uitstekende services de Panningse formatie direct een comfortabele 0-4 voorsprong. Serverend zet Olympia met name de libero van Nuvoc flink onder druk, waardoor Nuvoc moeite krijg met de bal aan Panningse zijde op de vloer te krijgen. Wanneer er wel verdedigd moest worden zat Olympia daar goed bij. Met name Daphne, hield een aantal keer hard geslagen ballen simpel van de vloer en Lian doorzag keer op keer de korte ballen die net naast de 2-mans blokkade op de midden werden getikt. Met een 17-25 wint Olympia de set en staat het 0-2.
Duidelijk was, wanneer Olympia de servicedruk behield, dat een overtuigende winst mogelijk was. In set 3 krijgt Nuvoc even de kans bij te blijven, maar wederom door de servicedruk loopt Olympia snel uit. Nuvoc kan steeds maar tot 2 punten naderen en dan geeft Olympia weer wat extra gas. Mila en Ivon serveren samen 10 keer wat resulteert in een 13-23 voorsprong. Er wordt effectief gevolleybald aan Panningse zijde, weinig eigen fouten gemaakt en de druk ligt gedurende de hele set bij de thuisspelende ploeg. Met een 16-25 winst stelt Olympia de wedstrijdwinst veilig.
In de vierde set is de start net even anders. Door onscherpte, een passfout en een aanval in de Veldhovens blokkade staat er in rap tempo een 4-0 achterstand op het scorebord. De meiden van Nuvoc werken hard en doen er alles aan het laatst te verdelen wedstrijdpunt binnen te halen. Na een time-out en de wake-up call van de coach lijkt Olympia wakker geschud en komt op service van Mila weer bij tot 5-4. Echter heeft Nuvoc kansen geroken dus blijft een prima spel spelen. Maar op een stand van 12-8 staat Ivon achter de servicelijn en laat de pass-linie van Nuvoc overuren draaien. Maar liefst 1 time-out, 2 wissels en 10(!) services verder stapt ze daar voldaan pas weer vandaan. Olympia loopt uit tot 21-24, maar Nuvoc kan het matchpoint nog 3 keer uitstellen. Precies op tijd doet Olympia gewoon wat ze moet doen en met 23-25 haalt Olympia weer 5 punten binnen! Met nog 5 wedstrijden te gaan komt de ontknoping steeds dichterbij. Maar nu eerst: carnaval en 2 weken een vrije zaterdag! Op zaterdag 4 maart staat de derby tegen Kessel weer gepland! Alle support is hartstikke welkom en daarna is er aansluitend een feestje in de kantine! Fijne carnaval en tot dan!