VC Olympia ds1 haalt kampioenschap in de 3e divisie binnen!

11/03/2023 - Dames 1

Afgelopen zaterdag was het zover. Het team van coach duo Björn en Ger is het hele seizoen al oppermachtig in de derde divisie B. Maar één keer hoefden de dames een verliespartij te incasseren. Maar daar tegen over staan 18 winstpartijen, waarvan negen keer de maximale winst. En met nog 3 wedstrijden te spelen en 81 punten is de ploeg al niet meer in te halen, wat best een uitstekende prestatie genoemd mag worden! Om dat te realiseren moest de ploeg uit Panningen wel eerst 3 sets winnen van hekkensluiter Horn en dat ging niet helemaal vanzelf.. Helaas was Daphne nog steeds niet fit, maar kon gelukkig vanaf de bank wel haar steentje bijdragen.

In de eerste set speelden Olympia prima volleybal, maar lukt het niet het niveau te halen en om te laten zien waarom de ploeg met kop en schouders boven aan staat. Gelukkig houdt Olympia servedruk wat ervoor zorgt dat Horn aanvallend het niet heel lastig kan maken. Olympia slaat een groot gat, maar Horn blijft goed verdedigen. Door een aantal persoonlijke fouten aan Panningse zijde stelt Horn de eerste setwinst nog even uit, maar met 18-25 wint Olympia nog steeds gemakkelijk de eerste set. De tweede set geeft een zelfde spelbeeld. Olympia kan niet echt het krachtsverschil duiden tegen Horn. Maar met name door de goede service kan Olympia uitlopen en dat terwijl Olympia weinig moeite heeft met de service van de thuisploeg. Met dezelfde score als in set 1, wint Olympia ook de tweede set. Dat betekent dat de meiden nog maar 1 setje verwijderd zijn van het kampioenschap. Met Josien aan service start de ploeg met een 0-6 voorsprong en lijkt het een eenvoudige middag te worden. Echter lijken de meiden uit Panningen zenuwachtig te worden van het idee dat deze set, het kampioenschap kan opleveren. Horn blijft in zichzelf geloven en haalt veel van de vloer. Olympia wordt onrustig en speelt geforceerd. Gemakkelijke ballen, die normaliter gewoon van de vloer worden gehaald, leveren nu geregeld een punt op voor de thuisploeg. Onnodig geeft Olympia de derde set, met minimaal verschil, af.

Olympia is gelukkig op tijd bij de les en herpakt zich. In set vier kan Horn in het begin nog bijblijven, maar al snel maakt Olympia duidelijk dat ze niet nog een set gaan afgeven. Teddy blokt nog snoeihard, met één(!) hand de midden af en serveert met een ace de set uit wat een 13-25 winst oplevert! De vreugde bij Olympia was groot. Dank voor al het meegereisde publiek, die massaal ons naar het kampioenschap geschreeuwd en getoeterd hebben. Met shotjes en een confettikanon werd er luidkeels ‘we are the champions’ gezongen.. zo bleef het nog lang onrustig en is de titel goed gevierd!

Maar volgende week staat er gewoon weer een wedstrijd op het programma. Dan komt Vocala naar het Piushof. Om 18u klinkt het eerste fluitsignaal en is alle support welkom!