Sterk spelend Olympia wint met 3-1 van Vocala.

18/03/2023 - Dames 1

Zaterdag 18 maart mochten de kersverse kampioenen aan het thuispubliek laten zien, waarom ze zich al zo vroeg voor het einde van de competitie de kampioenen mogen noemen. Het kampioenschap was vorige week goed gevierd en dat leverde de meiden van Olympia prestatievermogen op. Daardoor werd er maar 1 keer getraind in aanloop naar de wedstrijd tegen de meiden uit Beugen.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, lange rally’s werden om beurten beslist. Vooral aanvallend leek Olympia niet alles te geven. Na een time-out op 7-6 lijkt de knop om te gaan. De Panningse pass-linie kent geen moeite met de service van Vocala en op alle posities wordt gemakkelijk gescoord. Olympia blijft de druk opvoeren, met secuur en fel spel. Zo staat er al snel een ruime score van 25-14 op het scorebord. Ook in set twee is Olympia heer en meester. Op alle fronten is Olympia de bovenliggende partij. Vocala komt op 2-3 nog even op voorsprong, maar ziet daarna Olympia op service van Ivon weer gemakkelijk uitlopen naar 9-3. Er wordt hard gewerkt en opdrachten worden uitgevoerd. Vivian, Sanne en Josien kunnen nu ook achter de 3-meterlijn gemakkelijk scoren. Dat alles lijkt te lukken aan Panningse zijde bewijst het laatst gespeelde punt in de tweede set. Een fout gepasste bal die tegen het hoofd van Lian komt, er vervolgens nog met alle kracht over wordt gespeeld en precies via de netrand op de vloer bij Vocala valt. 25-14 en 2-0 in sets. Het getoonde spelbeeld kan Olympia helaas niet vasthouden. De communicatie in het veld wordt rommelig en Olympia heeft moeite om de blokkade van Vocala te passeren. Zo kunnen de meiden uit Beugen gemakkelijk uitlopen tot 10-16 en dat gat is te groot om nog te kunnen dichten. Vocala pakt terecht de derde set en brengt de spanning weer terug in de wedstrijd. In de vierde set lijkt Olympia de energie weer terug gevonden te hebben. Op 11-6 heeft Olympia een comfortabele voorsprong gecreëerd, welke ze tot 15-10 vasthouden. Maar dan wordt het door een aantal slordige passes toch weer spannend. Zo blijft het tot aan het einde van de set stuivertje wisselen. Maar Olympia toont net op het juiste moment haar klasse en Tessa serveert de set koelbloedig uit. Met minimaal verschil beslist Olympia de wedstrijd.

De negentiende gewonnen wedstrijd van de meiden! De volgende wedstrijd staat pas 1 april gepland. Dan neemt Olympia het op tegen Somas Activia, welke al de op één na laatste wedstrijd is. Om 14.15u klinkt het eerste fluitsignaal. Hopelijk tot dan!