VC Olympia wint met 3-1 van Somas Activia.

01/04/2023 - Dames 1

Zaterdag 1 april vertrokken de dames uit Panningen al vroeg richting Sint Antonius om het op te nemen tegen het derde team van Activia. Voor Olympia stond er niks meer op het spel. Echter moest Activia in de komende twee wedstrijden nog 1 punt halen voor handhaving, dus waren zij er op gebrand dat tegen Olympia te doen. De eerste set was Olympia serverend heer en meester. Sterre start direct met een 5-0 voorsprong en op een stand van 5-11 serveert Vivian tot dat er een 5-22 voorsprong op het scorebord staat. Activia weet daarna nog maar 2 keer te scoren en met een uitzonderlijke 7-25 winst staat het 0-1 voor Olympia.

In de tweede set lijkt Olympia in slaap te zijn gesukkeld door het minimale rallyspel in set 1. De druk zoals in de eerste set kan Olympia niet volhouden. Olympia heeft veel kansen nodig om het punt te maken. De Panningse ploeg komt nog wel op een 9-13 voorsprong, maar laat Activia gemakkelijk langszij komen. Steeds kan Olympia een aantal punten uitlopen, maar laat deze voorsprong steeds makkelijk ontglippen. Het hardwerkende Activia, dat duidelijk op jacht was naar dat ene gewonnen setje, komt op 24-24 nog aardig dichtbij. Gelukkig is het Olympia dat daarna wederom met twee services het setpoint direct verzilverd. In de derde set blijft Activia jagen op winst. Het lukt Olympia niet meer om het niveau te halen. Activia verdedigd veel en Olympia moet alles uit de kast halen om de ballen op de vloer te krijgen en nu is het Activia dat met een aantal goed serviceseries de druk bij de passers van Olympia opvoert. Met een 25-22 winst stelt Activia handhaving, verdiend veilig.

In de vierde set lijkt Olympia weer iets meer de oude en kan het gemakkelijk uitlopen. Voor beide teams stond er niets meer op het spel en dat was voelbaar. Olympia maakt geregeld nog een slordigheidsfoutje, maar de thuisploeg doet dat net iets vaker. Wederom is de service ook nu het wapen en met een aantal goede series sluit Olympia de laatste thuiswedstrijd met winst af. Met een ruime 14-25 is het een 1-3 overwinning voor de Panningse meiden. Op 15 april speelt Olympia de laatste thuiswedstrijd tegen Weert. De meiden zijn er op gebrand winnend het seizoen af te sluiten! Aansluitend is er een feestje in de kantine! Hopelijk tot dan!