VC Olympia kent geen moeite met VC ODI en pakt verdiend 5 punten.

18/11/2023 - Dames 1

Afgelopen zaterdag kwam de hekkensluiter van de competitie op bezoek bij de dames uit Panningen. Het team uit Middelbeers kende een lastige start en wist pas 2 punten te halen en moeten het doen met 8 speelsters en zonder coach. De opdracht voor Olympia was voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk: winnen! En wel met 4-0. Er werd gestart met een goede serviceserie wat direct een 5-1 voorsprong opleverden. Er werd ontspannen, maar met veel energie gevolleybald. De Panningse pass-linie had hun zaken goed voor elkaar waardoor Sterre gemakkelijk haar aanvallers kon bedienen. Met name Sanne had geen enkele moeite om het gat in de verdediging van Odi te vinden. Gemakkelijk loopt Olympia uit naar 19-9 en speelt solide de set uit. Met 25-11 wint Olympia de eerste set. In set 2 start Olympia wederom met een voorsprong. Al kan Odi deze set iets makkelijker in de voetsporen van de thuisploeg blijven. Met name aanvallend sluipen er iets meer foutjes in, maar de opgebouwde voorsprong werd nooit kleiner dan 5 punten. Met 25-16 staat het 2-0 voor Olympia. In set 3 kan Odi op 2-4 Olympia nog achter zich houden, maar binnen no-time heeft Olympia dat weer recht getrokken naar een 14-6 voorsprong. Roos, die een goed ingevallen is, blijft met druk serveren en levert ook haar bijdrage aan het net en wordt er door het gehele team veel van de vloer gehaald. Ook deze set gaat met gemak naar de dames uit Panningen. Om voor het eerst dit seizoen vijf punten te halen was winst in de vierde set nodig. Maud had zich weer helemaal in de wedstrijd gespeeld en scoort de ene naar de andere bal. En ook Merel lukt het keer op keer om de blokkering van Odi te passeren. Olympia heeft duidelijk plezier en zonder al te veel moeite lopen ze uit naar 18-8. Een goed moment voor de coach om eens Vivian op de spelverdeelster positie te laten spelen. Odi kan nog drie keer de bal bij Panningen op de vloer krijgen tot dat Olympia het 25e punt van de wedstrijd maakt. 4-0! De eerste vijf punten zijn binnen. Een goede wedstrijd, die Olympia hopelijk meeneemt naar de uitwedstrijd volgende week in Horst (om 19.30u). Hopelijk tot dan!