VC Olympia buigt 0-2 achterstand om in wedstrijdwinst.

08/12/2023 - Dames 1

Afgelopen zaterdag kwam Voltena dames 2 op bezoek in Panningen. Waarschijnlijk hadden de meiden uit Nieuwendijk nog nooit gehoord van Panningen, en de meiden uit Panningen nog nooit van Nieuwendijk. Voltena trad, na een rit van 1,5 uur, aan met een krappe selectie. Echter bleek toen de wedstrijd startte direct, dat die krappe selectie behoorlijk kon volleyballen. Olympia had vanaf het begin geen grip op het spel van de tegenstander. De services van de gasten ontregelden in eerste instantie de Panningse passlinie en vervolgens lukte het Olympia niet om tot scoren te komen. Voltena liep uit tot 10-16 en dat gat was te groot om nog te dichten. Zo pakt de tegenpartij de eerste set. In set twee start Olympia beter. De thuisploeg levert nu ook zelf servicesdruk en krijgt iets meer grip op de middenaanval van Voltena. Helaas lukt het Olympia niet de voorsprong vast te houden. Sanne lukt het af en toe nog de bal snoeihard langs te blokkering te krijgen, maar Olympia moet toezien hoe Voltena zich weer naar een voorsprong vecht. Op 21-24 weet Sharon de stand weer gelijk te trekken op haar services. Dit geeft de ploeg wat meer energie, echter is het Voltena die toch setwinst pakt en op 0-2 voorsprong komt in sets.

In de derde set vindt Olympia eindelijk het plezier en de juiste energie terug en vecht zich terug in de wedstrijd. Vivian maakt het aan de buitenkanten lastig voor Voltena en Teddy laat zien een aardig balletje te kunnen blokkeren. Aan het einde van de set serveert Tessa met drie zeer scherpe services haar team naar het 25e punt. In set vier is het eerst Teddy die vijf punten scoort op haar services en direct daarachter doet Sanne dat nog eens over. Met een 11-3 voorsprong speelt Olympia ontspannen en haalt steeds meer van de vloer. De kort geplaatste ballen vielen de eerste twee sets nog tussen de verdedigers, maar de ploeg uit Panningen haalt deze nu wel van de vloer. Met 25-18 trekt Olympia de stand weer gelijk. Wederom zou een vijfde set de winnaar moeten bepalen en Olympia was vastberaden dat zij dit zouden zijn. Met hard werken pakt Olympia ook de vijfde set en wint het al de vijfde vijfsetter van dit seizoen. Het is duidelijk de Olympia de laatste weken niet helemaal in vorm is en komt pas (te) laat op stoom. Daar gaat het team hard mee aan de slag om volgende week de eerste helft goed af te sluiten. Om 16.15u speelt Olympia in Budel en kan alle support gebruiken. Daarna wordt er in de kantine goed afgesloten. Hopelijk tot dan!