Uitgedund Olympia laat winst uit handen glippen.

13/01/2024 - Dames 1

Afgelopen zaterdag mochten de dames van Olympia dames 1 weer het strijdtoneel op. ADC uit Stein was de tegenstander. Een hardwerkende ploeg die voorafgaand maar twee punten onder Olympia op de ranglijst stond. De selectie is voor de tweede helft dun bezet op de spelverdelerspositie, want Sterre besloot, uiteraard in overleg, dat de wedstrijd voor kerst haar laatste was. Ook is opper-pechvogel Maud helaas nog niet inzetbaar door verschillende bijwerkingen na het trekken van haar verstandskiezen en om de blessurebank compleet te maken sloot Vivian na de warming-up daar ook bij aan.. Dat betekende dat Sanne op de passer-loper positie moest en er enkel een midden te wisselen viel.

Aan de start van de wedstrijd lieten de meiden van Olympia zich door het luide ADC volledig overrompelen. Tot ongeveer 10 punten kon Olympia met moeite bij blijven, maar toen ADC een tandje bijschakelde, deed Olympia juist een tandje terug. Dat resulteerde in een 15-25 verlies. In set twee leek Olympia met een volledig andere mindset het veld te betreden. Er werd ontzettend hard gewerkt en veel van de vloer gehaald. Serverend deed Olympia goede zaken en ook alle aanvallers vonden gemakkelijk het gat in de verdediging van de tegenstander. Maar wat echt opviel was de terugkerende werklust. Waarin Olympia al weken naar vorm zoekt, en met name erg matjes, zonder veel energie speelt, was deze gezochte vorm en energie terug. Met 25-21 wint Olympia de tweede set. Ook in set drie werkt Olympia hard, de lach is terug op het gezicht en Sanne die deze wedstrijd aanvallend uitblonk kan gemakkelijk scoren. Met 25-18 maakt Olympia het 2-1 in sets. Ook in set vier stoomt Olympia door. Het is feest in, maar zeker ook buiten het veld. Op een 20-15 voorsprong is er geen vuiltje aan de lucht en lijkt de Panningse formatie af te stevenen op wedstrijdwinst. Echter blijft ADC luidkeels zichzelf aanmoedigen en de scheidsrechters maken beslissing waar de thuisploeg het niet mee eens is. Olympia wordt onrustig en laat zich volledig meeslepen in frustratie. Waar Olympia het hoofd koel had moeten houden, ontstaat er enorme chaos in het veld. Punt voor punt komt ADC dichterbij en neemt op 22-21 het initiatief over. Onnodige persoonlijke fouten zorgen ervoor dat ADC de stand weer gelijk trekt. Een vijfde set is absoluut niks nieuws voor Olympia dit seizoen en de dames zijn erop gebrand om te winnen. Echter lijken de meiden hun kruid verschoten te hebben. De juiste vorm wordt niet meer gevonden. Tel daarbij nog twee (onterechte!) opstellingsfouten bij op en zo pakt ADC ook de laatste set. Achteraf weet iedereen dat de vierde set ‘gewoon’ gewonnen had moeten worden, maar als in de kantine ook de scheidsrechter toegeeft dat de twee opstellingsfouten geen fouten waren, overheerst er ook frustratie.

Gelukkig kan het team ook vooral terugkijken op de goede dingen van afgelopen zaterdag. Vol goede moed richt het team uit Panningen zich op komende zaterdag! Dan speelt Olympia om 14:30u uit tegen Havoc ds1, in Haps. Alle support kunnen we gebruiken! Hopelijk tot dan!