VC Olympia verliest in Haps voornamelijk van zichzelf.

20/01/2024 - Dames 1

Vorige week had het blessure-virus al flink toegeslagen bij de meiden van Olympia. Helaas was het afgelopen zaterdag nog een tandje erger. Roos viel vorige week ook uit met een overbelaste voet. Het team had oud teamgenootje Mila zo ver gekregen hen die week uit te helpen. Mila die afgelopen seizoen stopte, sloot vorige week donderdag weer met een kort contract aan bij de ploeg uit Panningen. Omdat er geen andere opties waren mocht ze direct in de basis starten.
En het verlies lag zeker niet aan de opnieuw debuterende Mila, want zij weerde zich kranig!
Echter leek het team maar op een enkel moment de juiste energie te vinden. In set 1 kan Havoc vrijuit spelen. Het lukte Olympia geen moment om ze onder druk te zetten. Met name verdedigend maakte Havoc het verschil. Zij raapten vrijwel alles van de vloer en Olympia liet vaak ballen lopen. Met twee vingers in de neus trok de thuisploeg de eerste set naar zich toe. In set twee lijkt Olympia op dezelfde voet verder te gaan. Maar het is, net zoals vorige week, Sanne die haar team aan de hand neemt en voor doet hoe je punten scoort. Ook Teddy draagt aanvallend haar steentje bij. Halverwege de tweede set heeft Olympia haar vorm terug. Er wordt hard gewerkt voor en met elkaar. Zo maakt de Panningse ploeg met 19-25 de stand gelijk. Helaas is dat ook het laatste moment dat Panningen de juiste vorm houdt. In set 3 en 4 loopt Olympia continu achter de feiten aan. Er wordt te weinig druk gezet vanuit de aanval; passend heeft Olympia het niet helemaal op orde en als dan ook de verdediging niet staat zoals het zou moeten staan, dan wordt winnen wel een hele lastige opgave. In set 3 en 4 is Havoc beduidend beter en hoeft weinig moeite te doen om punten te scoren. Zo pakt de ploeg uit Haps de laatste twee sets en wint de wedstrijd met 3-1. Komende week weer hard aan de slag om het 27 januari op te nemen tegen de koploper. Hopelijk is dan ook de blessurebank wat minder vol. Alle support is welkom! Om 19:00u klinkt het eerste fluitsignaal. Tot dan!