Volle buit voor VC Olympia in Middelbeers!

09/03/2024 - Dames 1

Afgelopen zaterdag gingen de dames, nadat er in de ochtend volop potgrond werd verkocht, naar Middelbeers om het op te nemen tegen de hekkensluiter van de competitie. Helaas zonder coach Björn Lommen, die al de gehele week ziek thuis bleef. Ook Christian was verhinderd.

Betrokken manager, teamvriend, mental coach (of hoe we hem ook willen omschrijven) Ger nam de rol als coach op zich. Al een aantal seizoenen geleden bleek al dat Ger die rol uitstekend kan vervullen. Doel van de wedstrijd was winnen, maar vooral ook lekker ontspannen volleyballen.

Olympia start nog met een 2-0 achterstand in de eerste set, maar vanaf dan herpakt Olympia zich en neemt afstand van Odi. Olympia had voldoende servicedruk om gedurende de hele set Odi niet in hun spel te laten komen. Aanvallend werd er voldoende afgewisseld en Lian nam het achterveld voor haar rekening. Met 16-25 pakt Olympia het eerste wedstrijdpunt. In de tweede set kan Odi wederom op voorsprong komen. Met 0-3 op het scorebord moet Olympia direct in de achtervolging. Gelukkig kan Olympia gemakkelijk een tandje bij schakelen en lijkt Odi dat niet te kunnen. Op 7-8 is die achterstand namelijk weer ingehaald. Teddy bouwt vervolgens op haar service de voorsprong op 18-20 uit tot 18-23. Met 20-24 lijkt setwinst voor het grijpen, maar Odi bleef zich hevig verzetten en komt nog op gelijke hoogte. Maar gelukkig is Olympia op tijd bij de les en haalt twee punten later toch de tweede set binnen. In de derde set start een uitblinkende Tessa met een goede serviceserie. Pas op 1-5 stapt ze voldaan achter de achterlijn vandaan. Wederom komt Olympia ruim als eerste bij de 20-puntengrens, maar laat Odi toch weer bijkomen. De thuisploeg, ondersteund door het thuispubliek, blijft werken en laat Olympia tot het gaatje gaan. Maar ook deze set houdt Olympia het hoofd koel en pakt de derde set met 24-26. 3-0! En dat betekent wedstrijdwinst. Al zou weer eens de volle buit pakken ook weer lekker zijn! Met dat gevoel stappen de meiden de vierde set het veld in. Het plezier is duidelijk zichtbaar en het is feest in en buiten het veld. De focus lijkt in het begin even verdwenen en op 7-2 is Ger genoodzaakt al een time-out te gebruiken. Met name passend herpakt Olympia zich weer en ziet op 15-15 weer kansen. Blokkerend heeft Olympia de zaken prima voor elkaar en dat zorgt ervoor dat de rallypass weer beter verzorgd kan worden. Met 19-25 is ook de laatste set voor Olympia!

Volgende week hebben de meiden een weekend rust, de week erna staat Voltena uit Nieuwendam op de planning.