VC Olympia wint lastige wedstrijd tegen Hovoc ds1.

30/03/2024 - Dames 1

Afgelopen zaterdag stond voor het eerste team van Olympia alweer de op één na laatste thuiswedstrijd op het programma. Op dit moment hebben de meiden van Olympia niks meer te verliezen in de competitie want handhaving is al lang en breed veilig gesteld. Hoogtepunt was dan ook: de return van Ivon, die na de geboorte van hun prachtige zoon, weer in wedstrijdkleding op het veld verscheen. Nadat mini van de week Eva voor deed hoe je punten scoort, ging de wedstrijd van start. Er werd door de ploeg uit Panningen prima gestart, Olympia hoefde weinig moeite te doen om de punten te scoren. Zo kwam Olympia op een 14-7 voorsprong. Toen Hovoc een tandje bij schakelde, deed Olympia dat niet. Hovoc was feller en de beleving mistte totaal aan Panningse zijde. Via 20-17 werd het 22-23 en zo trok Hovoc, ondanks de riante voorsprong midden in de set, toch aan het langste eind. Set twee gaf eenzelfde spelbeeld als het einde van de set. Olympia bouwde al vroeg een 3-punten voorsprong op en hield dit lang vol. Opvallend was dat niet het goede spel van Olympia hier aan ten grondslag lag, maar beide ploegen haalden hun eigen niveau niet. Vlak voor de 20-punten grens komt Hovoc wederom langszij. Weer is het Hovoc dat gretiger is dan Olympia en wint zo ook de tweede set. Olympia weet dat het uit een ander vaatje moet tappen, willen ze er nog een vijfde set uit slepen. Echter lijken de meiden niet te weten hoe. Al vroeg in set 3 loopt Olympia achter de feiten aan. Er is geen energie en het initiatief mist volledig. Waar Olympia normaliter verdedigend uitblinkt lijkt nu iedereen elkaar aan te kijken in de hoop dat de ander voor de bal gaat. Gelukkig steken de meiden de koppen net op tijd weer bij elkaar en herpakken ze zich (redelijk). Passend heeft de ploeg het iets beter op orde en dat zorgt er voor dat met name Maud naar hartelust kan scoren. Teddy voegt daar nog een één-hands-blok aan toe en dat geeft de ploeg vertrouwen! Met 25-21 haalt Olympia toch de derde set binnen.

In de vierde set lukt het Olympia nog steeds niet haar niveau te halen, maar er is meer energie in het veld. Olympia kan niet uitlopen, mede door de goede blokkade en verdediging van Hovoc. Aanvallend scoort Olympia veruit de meeste punten, maar maakt zelf ook veruit de meeste fouten. Halverwege de set neemt Olympia een beetje afstand, maar Hovoc neemt op 22-23 nog heel even de voorsprong, maar verzuimt het vervolgens zelf af te maken. Met minimaal verschilt sleept Olympia een vijfde set uit het vuur. Met een 2-2 op het scorebord is Olympia gebrand om te winnen. Op 6-5 komt Roos aan service en met een uitstekende reeks stapt ze 6 ballen later pas van de achterlijn vandaan. Met nog maar 4 punten te gaan heeft Olympia een comfortabele voorsprong die ze nooit meer uit handen geven. Met 15-7 wint Olympia de vijfde set én wedstrijd. Goed spel werd het nooit, maar na 0-2 achterstand voelt winnen wel goed! Volgende week speelt Olympia voor het laatst thuis! Hopelijk tot dan!