VC Olympia DS1 pakt 4 punten in de eerste uitwedstrijd!

12/10/2024 - Dames 1

Afgelopen zaterdag trad Olympia DS1, in de vroege ochtend, aan tegen SOMAS/Activia DS3. De start wat voortvarend, door een goede service serie van onder andere Ivon Dings en Maud Schroevers stond er al snel een 2-8 voorsprong op het scorebord. De meiden uit Sint Anthonis wisten tot 11-12 terug te komen maar toen was het wederom Maud Schroevers die aan service kwam. Met 5 punten voorsprong gaat VC Olympia de bigpoints in. Daar wordt het nog heel even spannend maar uiteindelijk wint de uitploeg deze set met 22-25.

In set 2 wordt de thuisploeg compleet overrompeld door de dames uit Panningen. Via de tussenstanden 3-15 en 7-20 is ook set 2 een prooi voor VC Olympia (13-25).

De derde set gaat tot 13-13 gelijk op. Dan weet VC Olympia de thuisploeg het weer lastig te maken en loopt met, een veel scorende Teddy van Oijen, punt voor punt uit naar 20-25. Zo is de overwinning al binnen, maar moet er nog een vierde set gespeeld worden.

In set 4 maakt Vera Smolenaers haar debuut in het groene shirt en proeft Sanne Meulendijks aan het aanvoerderschap. Voor het eerst deze wedstrijd staat SOMAS/Activia een paar punten voor en moeten de dames uit Panningen aan de bak. De achterstand wordt omgebogen naar een 16-18 voorsprong maar de meiden uit Sint Anthonis geven zich nog niet verloren. Met 25-21 trekt de thuisploeg deze laatste set alsnog naar zich toe.

Een mooie 3-1 overwinning waarmee vertrouwen wordt getankt voor de volgende thuiswedstrijd. LET OP! Deze volgende thuiswedstrijd wordt aanstaande DONDERDAG gespeeld om 20.00 uur. Hopelijk tot dan!