Sterk spelend Olympia wint met 3-1 van Polaris.

17/10/2024 - Dames 1
Op donderdagavond 18 oktober stond de tweede thuiswedstrijd tegen VC Polaris DS1 op het programma. Een tegenstander die de dames van Olympia al in de beker tegen zijn gekomen, toen werd gewonnen met 2-3.

In de eerste set kwamen de dames van Olympia wat traag op gang. Punten werden niet afgemaakt, tikballen werden niet opgeraapt en er werden veel servicefouten gemaakt. Door de eigen fouten van Olympia konden de dames van Polaris in hun spel komen. Er is hard gewerkt, maar Olympia konden de puntjes niet op de i zetten. De set werd verloren met 26-28.

De tweede set moesten de dames van Olympia uit een ander vaatje tappen. Vanaf moment één waren de dames oppermachtig en kwamen 10-2 op voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer weggeven. Ivon wist de aanvallers goed te bedienen en de blokkering van Sanne, Vivian en Teddy was ijzersterk. De set werd gewonnen met 25-12.

Vol zelfvertrouwen begon Olympia aan de derde set. De eerste helft van de set werd continu tegen een achterstand aangekeken, maar vanaf 10-13 werden de rollen weer omgedraaid. Vera wist de setjes perfect bij de aanvallers in de handen te spelen en dit resulteerde in 25-21 winst.

De laatste set, altijd een lastige. De eerste helft van de set stonden de dames van Olympia op voorsprong, maar na 13-13 lieten de dames de touwtjes vieren. Polaris vocht zich terug de wedstrijd in, maar Olympia wist de touwtjes net op tijd weer aan te trekken. Met een 26-24 is het een 3-1 overwinning voor de Panningse meiden.

Op donderdagavond 7 november speelt Olympia de volgende wedstrijd tegen Volley Tilburg DS3. Hopelijk tot dan!