Competitie per direct gestopt

18/03/2020

De Nevobo maakt vandaag bekend dat alle competities van Topdivisie en lager per direct worden gestopt. Vanwege het coronavirus kan in ieder geval t/m 6 april niet worden getraind en gespeeld. De laatste reguliere competitieronde staat op het programma voor 18 april. Na lang beraad is besloten door de Nevobo dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen.

Door de genomen maatregelen in verband met het coronavirus kunnen vier speelronden niet worden afgewerkt en kan er op z’n vroegst vanaf 6 april weer getraind worden. De laatste speelronde van de competities staat gepland op 18 april, terwijl de P/D wedstrijden voor 25 april op het programma staan. Direct hierna begint de meivakantie en vanaf dat moment hebben veel van onze leden andere bezigheden / verplichtingen.

Hierdoor is een uitloop van het seizoen 2019-2020 praktisch onuitvoerbaar. Door het per direct stopzetten van de competities, worden er in het huidige seizoen geen teams kampioen. Er is momenteel nog geen besluit genomen over de competitie-indelingen voor het seizoen 2020-2021. De Nevobo vraagt haar leden om mee te denken om tot een zo eerlijk mogelijke indeling te komen