Jeugdspeelster van de maand Benthe Rutten zaterdag 4 november 2023

02/11/2023

Benthe mag zaterdag 4 november als jeugdspeelster van de maand de wedstrijd van Dames 1 tegen tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc DS1 in gang zetten.
Benthe in 2020 via een vriendinnetje mee naar de training gekomen. Ze had er vanaf het begin veel plezier in. Begonnen in niveau 3 liet ze zien dat ze veel balgevoel had en pikte de volleybaltechniek heel snel op. Op de verschillende toernooitjes werden goede resultaten behaald met haar team. Doordat ze tijdens de trainingen heel leergierig en heel actief was, kon ze vrij snel door naar niveau 4, waar het 3x spelen geoefend werd. Ze werd dat seizoen de 1e helft met haar team meteen kampioen. De tweede helft had ze meer uitdaging nodig en ging ze niveau 5 spelen. Ook hier hield ze zich prima staande met haar team. Dit seizoen speelt ze in niveau 6 in een team met 2 vriendinnen en 3 jongens. Ze spelen veel spannende wedstrijden en hebben er tot nu toe 4 gewonnen en 4 gelijk gespeeld. Benthe is er bijna altijd op de trainingen en is heel leergierig. Ze komt ook regelmatig met haar vriendinnetjes naar Dames 1 kijken. Dit laat wel zien dat volleybal heel belangrijk voor haar is. Haar passing naar de set-upper is altijd prima en ze heeft een mooie techniek bij het bovenhands spelen. Ze speelt de bal met gemak in het achterveld. Maar ook de techniek van het aanvallen zit er bij haar al goed in. Ze serveert de bal met gemak bovenhands over het net.
Benthe blijf je zo inzetten, dan gaan we als club nog veel plezier beleven aan jou als volleybalster. Veel succes zaterdagavond bij het slaan van de eerste bal en een fijne avond. Hopelijk gaan we genieten van een mooie wedstrijd!