Jeugdspeelster van de maand Pien Beeren zaterdag 15 oktober 2022

12/10/2022

Zaterdag 15 oktober 2022 is Pien als eerste van het nieuwe seizoen aan de beurt als jeugdspeelster van de maand. Pien mag als jeugdspeelster van de maand de hele voorbereiding op de wedstrijd van Dames 1 tegen Umoya/Jokers VC D1 van dichtbij mee maken. Met haar service en mag zij de wedstrijd in gang zetten.
Pien is in augustus 2018 officieel lid geworden van onze vereniging. Maar ze is het jaar daarvoor al lekker jong begonnen in de volleybalspeeltuin en van daaruit is ze in 2018 begonnen in niveau 1. Het was al snel duidelijk dat ze de techniek van het toetsen en serveren goed onder de knie had en ze dus naar niveau 2 kon. Ze was altijd heel actief en fanatiek in het veld. Dus het seizoen daarna door naar niveau 3. Nu moest de 1e bal verplicht getoetst worden en het gericht serveren werd steeds belangrijker. Dit deed ze heel goed.
Vorig seizoen ging ze in niveau 4 spelen, waar ook het bovenhands spelen erbij kwam. Pien kon de ballen bovenhands al snel achter in het veld van de tegenstander spelen. Ze ging er fanatiek tegenaan en werd de 2e helft van vorig seizoen dan ook kampioen met haar team. Pien is er altijd op de trainingen en doet fanatiek mee. Ze luistert goed naar de aanwijzingen en ze gaat technisch dan ook hard vooruit. Het bovenhands serveren heeft ze al aardig onder de knie en ze is aan het oefenen met de aanvalspas en het aanvallen. Ze vindt dit geweldig om te doen. Maar ook het passen en bovenhands spelen wordt niet vergeten.
Pien speelt dit jaar in niveau 5, waar het 3 keer spelen heel belangrijk is. Er mag niet meer gevangen worden en het spelletje wordt dus sneller, want de bal kan ook in één keer terugkomen. Alle technieken komen nu aan bod: passen, bovenhands spelen, aanvallen en blokken.
Pien blijf je zo inzetten, dan gaan we als club nog veel plezier beleven aan jou als volleybalster. Veel succes zaterdagavond bij het slaan van de eerste bal en een fijne avond. Hopelijk gaan we genieten van een mooie wedstrijd !