Jeugdspeler van de maand Giel v.d. Velden zaterdag 25 november 2023

22/11/2023

Giel mag zaterdag 25 november als jeugdspeler van de maand de wedstrijd VC Olympia H1 – Furos HS1 ingang zetten met zijn opslag en rally.
Giel is februari 2020 officieel lid geworden van onze vereniging. Giel kwam kijken bij de 1e training met opa Bert Kusters. Hij had op school een volleybal-clinic gehad vanuit VC Olympia. Dit vond hij zo tof dat hij graag wilde beginnen met volleyballen. Hij is begonnen bij niveau 2 waar vooral geoefend werd met toetsen en serveren. Het serveren had Giel al snel onder de knie. Het toetsen werd geoefend met ballonnen en strandballen. Giel is tijdens de trainingen leergierig en luistert goed wat hij moet doen. Vanaf januari 2022 ging hij naar niveau 4. Daar werd voor het eerst competitie gespeeld. Hier kwam ook het bovenhands spelen erbij, maar het passen naar de speler middenvoor aan het net werd het meeste geoefend. De 1e helft van seizoen 22-23 speelde hij ook nog niveau 4 en werd met zijn team kampioen. Een super prestatie. Daarom was meer uitdaging nodig en ging hij de 2e helft ook niveau 5 spelen.
Dit seizoen begon hij met wedstrijden spelen in de competitie van niveau 6 samen met 2 jongens en 3 meiden. Ze spelen veel spannende wedstrijden en hebben er tot nu toe 5 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en maar 2 verloren. Giel is er bijna altijd op de trainingen en traint hard (de zweetdruppeltjes staan dan op zijn voorhoofd). Hij komt ook regelmatig naar Dames 1 en Heren 1 kijken samen met zijn moeder. Dit laat wel zien dat hij het volleybalspelletje heel leuk vindt. Giel is een sterke serveerder en serveert de ballen met gemak bovenhands over het net. Maar ook aanvallen doet hij graag en bij een goede set-up maakt hij het de tegenstander daar vaker lastig mee. Het passen en bovenhands spelen gaat hem prima af. Giel blijf je zo inzetten, dan gaan we als club nog veel plezier beleven aan jou als volleyballer.
Veel succes zaterdagavond bij het slaan van de eerste bal en een fijne avond. Hopelijk gaan we genieten van een mooie wedstrijd !