Jeugdspeler van de maand Lucas Cramers zaterdag 22 oktober 2022

19/10/2022

Zaterdag 22 oktober 2022 is de eerste jeugdspeler van de maand bij Heren 1. Lucas mag als jeugdspeler van de maand de wedstrijd tussen VC Olympia H1 en Tupos H2 in gang zetten.
Lucas is 25-10-2018 officieel lid geworden van onze vereniging. Daar heeft hij met zijn teamgenoten veel 1e plaatsen bij de toernooien gehaald. Het was al snel duidelijk dat hij de techniek van het toetsen en serveren goed onder de knie had en dus naar niveau 2 kon. Ook hier werden veel 1e plaatsen gehaald en werd er al veel getoetst. Lucas was altijd heel fanatiek en dook in het veld naar de moeilijke ballen, waarbij de kniebeschermers goed van pas kwamen. Het seizoen daarna was hij echt toe aan niveau 3 waar de 1e bal verplicht getoetst moest worden en het gericht serveren werd steeds belangrijker. Lang was hij de enige jongen bij de cmv, maar vanaf niveau 3 kwamen er een paar jongens bij en dat vond hij zeker leuk.
Vorig seizoen ging hij in niveau 4 spelen, waar ook het bovenhands spelen erbij kwam. Lucas had de pass onder controle en kon de ballen dan ook mooi naar de set-upper spelen. Maar ook bovenhands de ballen over het net spelen ging super. Hij ging er fanatiek tegenaan en werd de 1e en 2e helft van vorig seizoen dan ook kampioen met zijn team. Lucas is er altijd op de trainingen en ook hier duikt en schuift hij over het veld om de ballen te spelen. Er wordt vanaf vorig seizoen goed geoefend met de aanvalspas en het aanvallen. De aanvalspas zit er al goed in en ook het aanvallen tijdens de trainingen is een feestje.
Lucas speelt dit jaar in niveau 5, waar het 3 keer spelen heel belangrijk is. Er mag niet meer gevangen worden en het spelletje wordt dus sneller, want de bal kan ook in één keer terugkomen. Alle technieken komen nu aan bod: passen, bovenhands spelen, aanvallen en blokken. Ook het bovenhands serveren wordt al druk geoefend, want dat mag vanaf niveau 6 gedaan worden. Lucas en zijn team zijn de competitie goed gestart met 5 gewonnen wedstrijden en 3 keer een gelijkspel.
Lucas blijf je zo inzetten, dan gaan we als club nog veel plezier beleven aan jou als volleyballer. Veel succes vanavond bij het slaan van de eerste bal en een fijne avond. Hopelijk gaan we genieten van een mooie wedstrijd !