Jeugdspeler van de maand Naomi Hendrix & Kyenta Douben zaterdag 9 April 2022

07/04/2022

Zaterdag 9 april is er een speciale editie van de jeugdspeler van de maand. Er worden 2 jeugdspelers geintroduceerd i.v.m. de vele aanpassingen van wedstrijden wegens de Corona maatregelen. Naomi & Kyenta mogen als jeugdspelers van de maand de voorbereiding van de wedstrijd van VC Olympia D1 tegen Hands UP D1 van dichtbij meemaken. Na de warming up mogen zij met hun opslag en daar uitvolgende rally de wedstrijd in gang zetten.
Naomi is vanaf oktober 2016 officieel lid geworden van onze vereniging en Kyenta is in 2018 onze vereniging gekomen. Naomi had in de eerste tijd het nadeel dat er weinig speelsters waren waardoor ze een tijdje bij een team bleef hangen omdat er geen doorgroei mogelijkheden waren. Gelukkig bleef Ze wel met volle moed doorgaan en kwam de nieuwe aanwas een tijdje later wel. Bij deze nieuwe speelsters behoort ook Kyenta. Beide speelsters zijn zeer gedreven en hierdoor kon er in 2019 begonnen worden om om Niveau 4 wedstrijden te gaan spelen.
Zo leergierig als Naomi & Kyenta blijken te zijn, gaat het qua techniek ook steeds beter en kunnen ze het volgende seizoen alweer een stapje hoger gaan ballen, niveau 5. Het niveau waar het 3x spelen belangrijk gaat worden. Inmiddels zijn beide speelsters beland in niveau 6 waar het reguliere volleybalspel al word gespeeld. Gelukkig zijn we als vereniging dit seizoen weer kunnen beginnen met onze extra bloktraining waar veel aandacht wordt geschonken aan de techniek. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt en komt de stap naar de C-jeugd steeds dichter bij. Inmiddels staan beide spelers samen in een team, loopt het lekker in de competitie en spelen ze een verhitte strijd om de eerste 2 plekken.
Naomi & Kyenta blijf jullie zo inzetten, dan gaan we als club nog veel plezier beleven aan jullie als volleybalsters. Veel succes zaterdag bij het slaan van de eerste bal en een fijne avond. Hopelijk gaan we genieten van een mooie wedstrijd !