Meisjes B naar halve finale NOJK

07/01/2018

Afgelopen zaterdag speelde een meisjes B-team de voorronde van de NOJK, ofwel nu de Volleybaldirect Open genoemd. In Middelbeers gingen ze proberen de volgende ronde te halen.

Als eerste tegenstander stond Accretos aan de andere kant van het net. Redelijk eenvoudig werd de wedstrijd met 2-0 gewonnen.
Daarna stonden de op papier twee belangrijkste wedstrijden te wachten. Achtereenvolgens moesten de dames spelen tegen VC Ledub en VC Velden. Eerst speelden beide ploegen tegen elkaar en daar kwam een gelijkspel uit. Daarna speelden ook wij tegen beide ploegen gelijk. Bij een gelijke stand telden de onderlinge resultaten, dus werd er alvast snel gerekend. De Olympia-dames hadden daarin aan wedstrijdpunten een saldo van +1, Ledub stond gelijk en Velden had -1. Ze hadden dus het beste saldo. Maar dan moest er nog wel gewonnen worden van Hovoc in de laatste wedstrijd. Dit hadden beide andere ploegen ook gedaan, dus elk setverlies betekende geen eerste maar een derde plaats in de poule. Na een gelijk opgaand begin werd de eerste set nog redelijk ruim gewonnen. Dan ook nog die tweede set. Die liep niet volgens plan. Vanaf het begin keken de meiden van VC Olympia tegen een achterstand aan. Met 17-10 achter leek de mooie uitgangspositie wegegeven te worden. Maar net op tijd herstelden de meiden zich en kropen langzaam maar zeker dichterbij. Uiteindelijk werd de set met 25-23 gewonnen en daarmee werd de eerste plaats, en plaatsing voor de volgende ronde, veilig gesteld.

Dames een heel mooi resultaat en jullie hebben een geweldige veerkracht laten zien. Een top team-prestatie die uitbundig gevierd werd. Op naar de halve finales op zaterdag 17 februari.