VC Olympia dames 1 herstart competitie met hun 9e winst op rij!

30/01/2022

De formatie uit Panningen sloot op 27 november de laatste wedstrijd voor de lockdown af met een 4-0 winst. Precies met diezelfde uitslag begonnen ze afgelopen zaterdag weer in Beugen aan de competitie tegen Vocala dames 1. De voorbereiding van VC Olympia was alles behalve optimaal, het merendeel had pas twee, sommigen één training in de benen. De meiden hadden geluk dan Inge dit keer ook bij een uitwedstrijd aan wilde sluiten en Pippa en Margot van dames 2 mee konden (die beide een uitstekend debuut kenden!)

In set 1 mocht Tessa op de dia starten en liet direct zien multi inzetbaar te zijn. Al vroeg in de set liep Olympia uit naar een comfortabele voorsprong. Echter werd het na een stand van 10-20 nog spannend en kon Vocala met een lange servicereeks nog naderen tot 3 punten verschil. Al was deze eindsprint wat laat en kon Panningen de eerste set met 22-25 binnen halen. Set twee gaf eenzelfde spelbeeld, de Panningse ploeg speelde met veel plezier en lef waardoor de tweede set eenvoudig werd gewonnen met 17-25. Ook in set drie bleef Olympia druk uitoefenen op de ploeg uit Beugen. Vooral achter de servicelijn maakten Olympia het de passlinie van Vocala meermaals moeilijk. Halverwege de set verzwakt Olympia aan het net. Er werd te weinig gevarieerd en te voorzichtig gespeeld. Maar al vaker dit seizoen is gebleken dat Olympia redelijk gemakkelijk een tandje bij kan schakelen en zo wordt de derde set, met een ace van Daphne, in het voordeel van Olympia beslist. Met 19-25 stelt Olympia de eerste wedstrijdwinst na de herstart van de competitie veilig. In set vier wordt er wederom fel gestart en worden er met een aantal harde klappen mooie punten genoteerd. Op een gelijke stand van 15-15 is het de Panningse ploeg die door verschillende persoonlijke (onnodige) fouten ervoor zorgt dat Vocala in setwinst gaat geloven en goed spel laat zien. De coach van Olympia is genoodzaakt om beide time-outs in 2 minuten te gebruiken om de meiden uit Panningen weer bij de les te krijgen. Met twee keer een hardgeslagen bal op het midden wint Panningen ook de laatste set en neemt zo de volle buit weer mee naar Panningen.

Volgende week speelt VC Olympia thuis tegen Avance uit Sambeek en kijkt iedereen uit om weer voor eigen thuispubliek te spelen. Om 19u klinkt het eerste fluitsignaal, hopelijk tot dan!