VC Olympia verspeelt 0-2 voorsprong, maar is net op tijd bij de les.

02/10/2023

Afgelopen zaterdag stond er een late en verre uitwedstrijd op de planning. De dames uit Panningen mochten het opnemen tegen een aantal oude bekende van nieuwe aanwinst Maud. In Urmond was ADC ds1 de tegenstander. Set 1 ging in het begin gelijk op. Maud, Vivian en Lian zorgden voor een stabiele pass, waardoor Sterre haar aanvallers prima kon bedienen. ADC wist nog geregeld via de Panningse blokkade de bal op de vloer te krijgen waardoor ze aansluiting hielden. Gelukkig kon Olympia gemakkelijk een tandje bij schakelen, door meer servicedruk en afwisselend aanvalsspel stelden ze redelijk gemakkelijk de eerste setwinst veilig. Met 19-25 was het eerste te verdelen punt binnen. In set twee bleven de meiden uit Panningen het de thuisploeg moeilijk maken. Verdedigend haalden Olympia veel van de vloer, wat ADC tot wanhoop dreef. Teddy noteerde geregeld een killblock en Merel zorgde meermaals voor een eenmans blok aan de buitenkant, waardoor de passerlopers van Olympia gemakkelijk konden scoren. Met 17-25 stond het al snel 0-2 voor Olympia. In set 3 besloot ADC, ondersteund door het luide thuispubliek, dat ze de winst niet zo gemakkelijk uit handen zouden geven. Waar in set 1 en 2 weinig ballen zomaar aan de kant van Olympia op de vloer vielen, leek ADC steeds gemakkelijker het gat te vinden in de Panningse verdediging. Het energieke spel viel weg en Olympia kwam moeilijk tot scoren. Net boven de 20 punten komt Olympia even langszij, maar al snel maakt ADC het 25e punt en gaat met minimaal verschil de derde set naar de thuisploeg. In set 4 lijkt het kruid halverwege de set verschoten. Meer persoonlijke fouten sluipen in het spel van Olympia en ADC blijft tactisch spelen. De thuisploeg slaat een gaatje van 7 punten. De meiden uit Panningen kunnen nog iets terug doen, maar zet de inhaalrace te laat in. Ook de vierde set gaat naar ADC. Met 22-25 maakt ADC het weer gelijk en is de spanning volledig terug in de wedstrijd. Gelukkig zag het handje volle meegereisde publiek dat de energie aan het einde van de vierde set weer terug was. Met die energie, het harde werken en slim spel is het in de vijfde set al vrij snel duidelijk dat Olympia als winnaar van het veld zal stappen. Gemakkelijk trekt Olympia, door een 8-15 setwinst, aan het langste eind. Met 2-3 wint VC Olympia ds1 ook hun tweede competitieduel. Volgende week nemen de dames van Olympia het op tegen Havoc ds1. Om 19u klinkt het eerste fluitsignaal. Hopelijk tot dan!