Volleybalspeeltuin VC Olympia.

19/08/2019

Al een aantal jaren organiseert volleybalvereniging VC Olympia op de zaterdagmorgen de Volleybalspeeltuin.
De volleybalspeeltuin is bedoeld om jonge kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het volleybal. Kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar doen tijdens de volleybalspeeltuin veel spelletjes met en zonder bal. Hierbij gaat het vooral om het plezier in bewegen en het verder ontwikkelen van de motoriek. Basisvormen van bewegen staan hierin centraal en langzaamaan zullen de oefeningen meer en meer met volleybal te maken krijgen.

Wat doen we tijdens de training?
Denk aan: klimmen, klauteren, rennen, springen en hinkelen. Maar ook met een bal: gooien, vangen, ergens op mikken, enz. Naast minivolleyballen kan bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt worden van ballonnen, grote/lichte ballen en pittenzakjes. Het gaat in eerste instantie nog niet om volleyballen, maar vooral om de algemene lichamelijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast is er nog het sociale aspect; Zo leren ze om iets samen te doen en elkaar te helpen. Volleybal is tenslotte een teamsport.

Lijkt het je leuk? Kom dan een keer kijken of nog leuker, gelijk een keer meedoen! Je kind mag vrijblijvend drie proeftrainingen meedoen.
Lestijden: zaterdagochtend van 10:00 – 11:00 uur.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier introductie-training op de site van VC Olympia
(www.vcolympia.nl/introductie.php). Dit formulier vind je onder de kop Informatie en dan Quick link naar aanmeldformulier.

Wat moet u verder nog weten?
We verwachten dat de kinderen in sportkleding komen en zaalsportschoenen dragen. De kinderen mogen een bidon/flesje wat meenemen en een klein bakje met fruit. Ouders/verzorgers zijn van harte welkom om te blijven kijken.

Wanneer je kind na de drie proeftrainingen wil doorgaan, wordt per seizoenshelft 40 euro betaald (bij later in de seizoenshelft instromen, uiteraard minder).