Eerste verlies voor VC Olympia DS 1

13/10/2018 - Dames 1

VolleyTilburg D1 – VC Olympia D1: 4-0
Afgelopen zaterdag mochten de dames van Olympia aantreden tegen Volley Tilburg. De stand liet al zien dat dit een spannende wedstrijd zou worden, de dames van Tilburg stonden op dat moment namelijk een plek onder ons. Bij het inslaan werd ook meteen weer duidelijk dat de Tilburgse dames over heel wat aanvalspower beschikken. De eerste set werd vol goede moed begonnen. De dames van Olympia hadden een goede start en begonnen met een kleine voorsprong. Er werden ballen van de grond gehaald die onmogelijk leken en tot en met 19-19 ging het erg gelijk op, maar daarna wist Tilburg een gaatje te slaan en wonnen ze de eerste set met 25-22.
Met de boodschap dat er wat minder persoonlijke fouten gemaakt moesten worden begonnen de dames van Olympia aan de tweede set. Ook in deze set ging het even gelijk op, maar later in de set wist Tilburg toch uit te lopen. Bij Olympia werden enkele speelsters gewisseld en de dames die het veld in kwamen voerden hun taken goed uit. Het verschil werd kleiner en de dames van Olympia hadden zelfs nog even een voorsprong, maar wisten het uiteindelijk niet af te maken. Ook deze set ging naar Tilburg met een setstand van 26-24.
Op naar de altijd spannende derde set. De dames van Olympia keken vanaf het begin van de set tegen een enorme achterstand aan. De pass kwam niet goed aan het net, ballen werden niet afgemaakt en er was geen antwoord op het lange blok van de Tilburgse dames. De set werd dan ook dik verloren met 25-15.
De laatste set dan, één puntje mee naar Panningen zou toch mooi zijn. In de basis werd weer wat gewisseld en de dames begonnen sterk. Naarmate de set vorderde speelde Olympia niet alleen tegen Tilburg, maar ook tegen zichzelf. Er werden teveel onnodige fouten gemaakt en de set ging verloren met 25-21.
Aankomende zaterdag hebben de dames een dag rust. Op 27 oktober spelen de dames van Olympia de beker tegen Peelpush DS 1 en Somas Activia DS 1, hopelijk tot dan!