Heren 1 ook onderuit tegen Tupos

07/03/2020 - Heren 1

VC Olympia HS1 – Tupos HS2 0-4

Na drie vrije weekenden moesten de heren van Olympia op zaterdag 7 maart weer vol aan de bak in de eigen hal. De derby tegen Tupos uit Baarlo stond op het programma.
Zoals het in een echte derby hoort, werd er vanaf het eerste fluitsignaal gestreden voor elk punt. Dit resulteerde in een gelijkopgaande strijd waarbij de aanvallers van het beide teams goed op dreef waren. Toch bleven de Baarlonaren de gehele set één of twee puntjes voor staan. Tegen het einde van de set kwamen de heren van Olympia langszij en was het lang de vraag wie er met de eerste set vandoor zou gaan. Beide teams hadden kansen genoeg om de set over de streep te trekken. Het waren uiteindelijk de bezoekers die met 33-31 aan het langste eind trokken.
Olympia liet zich in het begin van set twee van de goede kant zien door fel te starten. Echter, dit was slechts van korte duur. De aanval haperde aan Panningse zijde, ondanks de goede verdedigende acties. Daarentegen bleven de heren van Tupos wel scoren met de aanval en tactische ballen. Dus ging ook de tweede set naar Tupos.
De derde en vierde set kenden veel paralellen met de tweede set. De Panningenaren startten steeds sterk, maar de inzinkingen halverwege de sets bleken funest. Olympia knokte nog voor elk puntje, maar de achterstanden bleken niet te overbruggen. Al kwamen de Panningenaren in de derde set nog in de buurt van Tupos. Het was echter niet voldoende en zodoende bleef Olympia wederom met lege handen achter.