Heren 1 pakt volle buit in Eindhoven

20/01/2024 - Heren 1

Na enkele nederlagen op rij waarbij het leek of de vlam van de heren was geblust, reisde de mannen van Olympia met volle moed en hoop richting Eindhoven. Het thuis van het studententeam van Hajraa, dat als directe concurrent op het vizier stond. Een wedstrijd waarin in 4-0 mogelijk zou kunnen zijn, mits de heren zich uit de negative spiraal weten te trekken. Al snel bleek dit ook het geval. In de eerste set wordt een mooie voorsprong behaald tot 19-9. De heren lijken zich herpakt te hebben, maar zoals gewoonlijk valt deze voorsprong teniet. Na een flinke strijd pakt VC Olympia de eerste set binnen met 25-22. Een tweede set start spannend en de punten vallen om en om voor beide teams. Hajraa lijkt hierbij hun positieve sfeer van de eerste door te zetten en Olympia heeft het er zwaar mee. Maar na wat mooie momenten, waaronder een Kill-block die enkels doet breken, krijgt Olympia het vertrouwen terug. Het team begint te stralen en pakt ook de tweede set met
25-23. De derde set start rampzalig. De heren van Olympia weten de positieve energie niet door te zetten en belanden op een grote achterstand. Met bloed, zweet en een bal vol in het gezicht weten de heren zich terug te vechten en het tij te keren. Ook de derde set werd binnengehaald met 25-18. De vechtlust van de derde set wordt doorgezet en Olympia behaald een miraculeuze voorsprong:
10-1. De wedstrijd lijkt compleet anders dan voorheen. Echter was dit niet van lange duur. De zwaar bevochten sets lijken hun tol te eisen bij Olympia, waarna Hajraa zich volledig terug de wedstrijd in vecht. Net voor de finishlijn gaan beide teams gelijk op: 20-20. Ondanks de grote hoeveelheid support die Hajraa nog net voor het einde wist te bemachtigen, kon Olympia deze set met pijn en moeite binnen halen. Een 4-0 overwinning voor Olympia. Op naar de volgende wedstrijd waarin we deze positieve sfeer door gaan zetten!