Knappe overwinning VC Olympia Heren 1.

04/11/2017 - Heren 1

VC Olympia H1 – Ledub H2 3-1

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week herstelde VC Olympia Heren 1 zich deze week tegen Ledub uit Budel. Zonder de meest ervaren kracht, maar met een jonge frisse speler uit heren 2 werden de bezoekers op een 3-1 nederlaag getrakteerd.
In een gelijkopgaande eerste set was het steeds stuivertje wisselen tussen beide teams. Halverwege de set namen de Panningse het heft in handen. De spanning van de openingsfase was eraf en het verschil werd gemaakt. Enkele prikballen van Ledub werden van de grond gehaald, die in het begin te gemakkelijk op de grond vielen. Wanneer dan ook het punt werd gescoord, was de vreugde groot. Door deze opleving werd de eerste set meer dan verdiend binnen gehaald (25-19).
Olympia bleef het spel van het einde van de eerste set vasthouden. Om meer rust in de verdediging te brengen werd af en toe Ralf ingebracht. Hij maakte na lang blessureleed zijn eerst speelminuten na zijn terugkeer in Panningen. Dit had het gewenste effect; Olympia bleef de baas in het veld. Aan het eind van de set zette Ledub nog een eindsprint in, maar deze werd met overtuiging afgeketst door de Panningse heren.
Met een 2-0 voorsprong stortte het aan Olympia zijde in. De overtuiging ontbrak en de ballen werden te simpel over het net gespeeld. De bezoekers maakten daar dankbaar gebruik van zonder daarvoor hun best te doen.
Na een peptalk van de coach werd iedereen op scherp gezet voor aanvang van de vierde set. Dit wierp meteen zijn vruchten af. Via 5-0 en 9-2 werd meteen het beslissende gat geslagen. Het geloof bij de bezoekers in een vijfde set was verdwenen. Met mooi overtuigend volleybal door de Panningse werden de heren van Ledub kansloos gelaten; 25-17.
Door de 3-1 overwinning klimmen de Panningse heren naar een knappe gedeelde vierde plek. Volgende week, 11e van de 11e, staat de beladen derby op het programma tegen de koploper Asterix uit Maasbree, dat overigens nog geen set heeft verloren. Met een aantal ‘Breetse’ in de gelederen staat er in elk geval een hoop op het spel. Alle support in ‘Bree’ is welkom. De wedstrijd start om 17.30 uur.