VC Olympia Dames 1 houdt 5 punten in eigen huis.

03/02/2018 - Dames 1

VC Olympia D1- Eetcafé ’t Centrum Thor D1: 4-0
Afgelopen zaterdag wonnen de dames van VC Olympia met 4-0 van Eetcafe ‘t Centrum Thor dames 1. Yasmine, jeugdspeelster van de maand, scoorde met een aanval het eerste punt van de wedstrijd.
Na deze rally mochten de dames van Olympia proberen het goede voorbeeld te volgen. En dat lukte ook nog. Mede doordat de gasten uit Bergambacht erg veel persoonlijke fouten maakten en VC Olympia zich bleef focussen op het scoren van punten werd de eerste set vrij eenvoudig gewonnen.
De tweede set gingen de dames van Olympia door met hun goede spel. De verdediging van de tegenstander was matig, waardoor Olympia veel rechtstreekse aanvalspunten scoorde. En kwam er een aanval van de tegenstander dan was er het blok of de verdediging die op de juiste plek stond om een tegenpunt te voorkomen. De set werd uiteindelijk ruim gewonnen met 25-12.
In de derde set was het aan Panningse zijde rommelig. Er werden meer eigen fouten gemaakt. Dit gaf gasten voldoende voer om een tandje bij te schakelen. En zelf in een set-overwinning te gaan geloven. Het spel van Olympia werd slordiger en ballen werden niet meer rechtstreeks gescoord. Daar kwamen nog twee opstellingsfouten bij, waardoor het onrustiger werd in het team. Toch bleven de dames vechten voor elk punt. Aan het einde van de set maakte de scheidsrechter nog een dubieuze beslissing in het nadeel van de thuisploeg. Ondanks deze beslissing waren de dames gebrand om deze set binnen te halen, het werd nog even spannend maar ook deze set werd met minimaal verschil gewonnen.
De laatste set waren de dames uit Bergambacht op. Het geloof om nog een puntje te pakken was weg bij de gasten. Dit was duidelijk merkbaar in hun spel. Er kwamen nog maar nauwelijks goede aanvallen. De Olympia-aanvallen werden niet meer gepareerd. En mede door een goede serviceserie van Josien Hoeijmakers werd deze set gewonnen met 25-10. Deze teamprestatie leverde de dames vijf punten op waardoor ze nu op een vierde plaats staan.