VC Olympia DS1 wint derby van Peelpush ds3

12/03/2022 - Dames 1

De voorbereiding van de Panningse formatie was alles behalve optimaal te noemen. De carnaval was iedereen goed (sommige erg goed) doorgekomen, maar daar werd wel de griep en COVID opgepikt. Het meerendeel had daardoor 2 weken niet getraind, de andere ‘fitte’ helft had 1 training in de benen. Gelukkig kon Olympia wel met de hele selectie afreizen naar Meijel om het op vrijdagavond op te nemen tegen de nummer laatst van de ranglijst. Met inslaan werd duidelijk dat Peelpush wel gewoon getraind had en het Olympia wel eens lastig kon gaan maken. Dit werd direct duidelijk in de eerste set. Olympia speelde onwennig en het was duidelijk dat er nog weinig energie in de ploeg zat. Aanvallend kon Olympia te weinig druk zetten en maakte onnodig eigen fouten. Peelpush scoorden daar in tegen regelmatig via de handen het Panningse blok. De eerste set gaat daarom met minimaal verschil naar de thuisploeg. In set twee werd beter gestart. De pass liep weer beter en dat bracht Ivon steeds beter in de gelegenheid de aanvallers perfect aan te spelen. De middenblokkade van de Meijelse ploeg was regelmatig niet in de buurt van de aanval. Teddy maakte gretig gebruik van alle ballen die ze aangespeeld kreeg en hierdoor liep Olympia met gemak uit naar setwinst. Met 17-25 maakt Olympia de stand gelijk. In de derde set start Daphne op de passer-loper positie in plaats van Mila en nam Jaydee de rol als diagonaal op zich. Inge en Jaydee gaven met hun blokkade de tegenstander weinig gelegenheid het blok te passeren en Daphne liet zien ook aan de buitenkant goed uit de voeten te kunnen. Met 16-25 trok Olympia de winst redelijk eenvoudig naar zich toe. De vierde set start Olympia met een achterstand. Echter trekt Olympia deze snel weer recht door een goede service beurt. Tot ongeveer halverwege gaat het gelijk op, maar Olympia kan na de 20-punten grens eenvoudig een tandje bij schakelen en wint de wedstrijd met 1-3 door de laatste set met 19-25 te winnen. Winst betekent alweer de twaalfde op rij in de competitie waar niets meer op het spel staat. Ondanks de slechte voorbereiding een prima resultaat!