VC Olympia hersteld zich prima na een 2-0 achterstand en wint in Beugen.

26/11/2022 - Dames 1

Afgelopen zaterdag reisden de dames van Olympia af naar Beugen. Een tegenstander waar in de voorbereiding al eens van gewonnen werd. Echter is Vocala een sterk team en blijft Vocala uit een lastige tegenstander.

Als je aan het publiek na 2 sets gevraagd had wie er als winnaar van het veld zou stappen, had niemand aan Olympia gedacht. Vanaf het eerste punt stond er druk op de ploeg uit Panningen. Enerzijds een verdienste van een goedspelend Vocala, anderzijds het ontbreken van lef, slim spel en power aan de kant van Olympia. Op een stand van 10-8, in het voordeel van de thuisploeg, komt Olympia er niet meer echt aan te pas. Vocala weet keer op keer het gat in de verdediging te vinden en speelt veel slimmer dan Olympia. Met 25-18 staat het 1-0 voor Vocala. In de tweede set wordt het spel van de dames uit Panningen er niet beter op. De ploeg lijkt totaal niet zichzelf en Vocala schakelt nog een tandje bij en komt zelfs op een beschamende 23-9 voorsprong. Niets lijkt te lukken en Vocala loods Olympia gemakkelijk naar de slachtbank. Met 25-11 is Vocala de eerste ploeg die de winstreeks van Olympia aan het wankelen brengt. In de 3e set wordt er feller gestart aan Panningse zijde, maar toch kan de thuisploeg uitlopen tot 9-6. Op service van Vivian komt Panningen weer langszij en neemt een voorsprong wat even voor de nodige adempauze zorgt. Vanaf dat moment gaan de dames van Olympia beter spelen. De pass ligt beter, waardoor Teddy veelvuldig kan scoren op het midden. Het wordt nog even spannend op 24-24, maar met een heerlijk killblock van Sanne en Tessa sluit Olympia de 3e set met winst af. Vastberaden om een 5-setter te spelen start Olympia aan de vierde set. Dit keer is het Olympia dat al vroeg uitloopt. De pass komt goed bij Ivon, waardoor Ivon het spel prima kan verdelen. Olympia begint te geloven in winst en gaat ook zo spelen. Gemakkelijk trekken ze de stand gelijk met een 15-25 set winst. Dat betekent dat de winnaar beslist moet worden in een 5e set. Met een comfortabele 7-1 voorsprong, werd het in de laatste set niet meer echt spannend. Met 7-15 hersteld Olympia zich en wint met 2-3 tegen een sterk Vocala. De eerste 2 sets vergeten en van leren, de laatste 3 sets onthouden. Met deze instelling wacht Olympia volgende week weer een uitwedstrijd en vertrekken ze vroeg richting Tilburg om het op te nemen tegen het tweede damesteam van Volley Tilburg. Om 15:00u klinkt het eerste fluitsignaal. Hopelijk tot dan!