VC Olympia maatje te groot voor Peelpush dames 3

13/11/2021 - Dames 1

Afgelopen zaterdag 13 november mocht het eerste team van Olympia in een lege sporthal aantreden tegen Peelpush ds3. Door de nieuwe maatregelen zullen de komende wedstrijden helaas zonder het publiek gespeeld worden, maar dat weerhield de meiden van Olympia er niet van om er toch een feestje van te maken in én buiten het veld. De opdracht was duidelijk tegen de nummer laatst op de ranglijst; vanaf punt 1 druk zetten en eigen spel spelen. Al vroeg in de eerste set werd er een groot gat geslagen. De service bleek wederom een groot wapen van de Panningse formatie en de goed spelende Anouk kon haar aanvallers uitstekend bedienen. Er werd hard gewerkt, zo speelde Olympia de set relaxed uit en kon de tegenstander maar 12 keer het gat te vinden in de Panningse verdediging. Ook in set 2 was Olympia de bovenliggende partij. De passlinie van Peelpush draaide overuren en kwamen daardoor zelf amper tot scoren. Ook set 2 wordt met een grote voorsprong binnen gehaald. Met 25-13 staat er een 2-0 voorsprong in sets op het scorebord. In het begin van set 3 liet de thuis spelende ploeg de touwtjes even vieren, waardoor Peelpush een aantal mooie punten kon scoren. Echter kon Olympia zich snel herpakken, de pass lag goed en er kon goed afgewisseld worden door de aanvalsters aan het net. Met een stand van 25-12 haalt een degelijk spelend Olympia de set binnen. In de laatste set komt weer Peelpush in het begin op voorsprong. Passend lukte het Olympia even niet de ballen aan het net te krijgen en ook de druk achter de servicelijn valt even weg. Maar net zoals in set 2 haalt Olympia de jonge meiden van Peelpush snel uit de illusie dat er punten te halen vielen en met een lange servicereeks wordt de set uiteindelijk nog ruimschoots binnen gehaald. Met een ruime 4-0 winst stapten de meiden uit Panningen tevreden van het veld. Volgende week reist Olympia af naar Maastricht om het op te nemen tegen Jokers DS1.